« Catàleg

Els monstres de ca meva

Temàtica


Tipus de producció


Els monstres de ca meva

Un documental que mostra la realitat dels nens que pateixen maltractaments físics i emocionals, abús sexual o negligència per part dels seus pares o de les persones del seu àmbit més proper.

Any de producció: 2010

"Els monstres de ca meva" és una coproducció de Quindrop Produccions Audiovisuals S.L. i IB3 Televisió de les Illes Balears, amb la col·laboració de la Direcció General de Comunicació del Govern de les Illes Balears.

» www.monstresdecameva.com

Premis

» Best International Human Rights Documetary, New York International Independent Film and Video Festival, 2010.
» Millor llargmetratge documental Festival Inquiet València, 2010.

Sinopsi

La protagonista de "Els monstres de ca meva" és Carme Artero, una mare acollidora de Mallorca que ha decidit donar a conèixer la realitat de la desprotecció infantil i acull dins la seva família a infants que han patit situacions molt greus. Des de la seva llar, na Carme està lluitant per crear una fundació que defensi els drets de la infància.

Els afectats per la desprotecció són infants normals, no sempre procedents d’àmbits marginals. Són infants invisibles perquè no tenen a qui demanar ajuda i ni tan sols saben que tenen dret a rebre suport. Són infants que, per exemple, no saben besar perquè mai no els han ensenyat, nins abusats o que van ser trobats per la policia al carrer, descalços i en samarreta. Pertanyen a famílies de tot tipus: famílies normals que oculten el problema o famílies marginals que no poden o no saben tenir cura dels seus fills.

"Els monstres de ca meva" fa un recorregut des del cas de cada infant a la vergonya de la societat, passant per la feina diària de les persones que intenten manifestar aquesta realitat o que, amb la seva acció, aconsegueixen salvar les vides dels infants en situació de desprotecció.

"Els monstres de ca meva" a internet

El documental compta amb la seva pròpia pàgina web on qualsevol persona interessada pot accedir al documental gratuïtament. La Web ofereix informació sobre el documental, seqüències, entrevistes íntegres, telèfons d’ajuda, etc. A més ofereix enllaços a les xarxes socials com Facebook i Twitter que afavoreixen que professionals, víctimes i persones sensibles a aquest tema publiquin els seus suggeriments, comentaris, propostes d’acció, voluntariat, i altres iniciatives.

"Els monstres de casa meva" al "30 Minuts" de Televisió de Catalunya

El programa de Televisió de Catalunya "30 Minuts" va encarregar a Quindrop, fruit de la difusió i excel·lent acollida del documental original, una versió especial de mitja hora per al programa. La seva emissió a TV3 el 10 d’octubre 2010 va tenir 433.000 espectadors.

Fitxa tècnica

Direcció: Marta Hierro i Alberto Jarabo | Productors executius: Magdalena López-Baisson i Pablo Azorín Williams | Guió: Marta Hierro | Animacions: Fran Bravo | Imatge: Alberto Jarabo, Javier González i Luis Romero | Edició: Alberto Jarabo | Musica: Xisco Albéniz | Durada: 59 min | Format: HDV

Partners:

© Quindrop Produccions Audiovisuals | WEB SPIP